Tourspel 2015 Leeuwarderadeel  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hoogtepunten Tour de France 2010
Samenvatting eerste week Tour de France

Steekwoorden:
Tour in Rotterdam / Honden in de Tour: gevaarlijk / Valpartij cavendish / Glijpartij op de Stockeu: veel favorieten vallen / Gezamenlijk over de finish / Het succes van Petacchi / Een geëmotioneerde Cavendish / Vechtpartij in de Tour / Armstrong is 'finished' / winst etappe Andy Schleck / Cadel Evans in het geelSamenvatting tweede week Tour de France

Steekwoorden:
Evans verliest direct het geel / De twee favorieten staan op / Comeback Kid Vino / Gesink op karakter / Schleck en Contador sur place / Menchov strijdt voor het podim / Gesink op een zesde plek / Port de Balès > Schakelfout van Schleck: Contador pakt het geel / Contador betuigt spijt / Laatste kunstje van Armstrong
Contador vecht tegen zijn tranen

Podium Tour de France 2010

Imposante Tour-carrière Lance Armstrong

Gele trui

Contador wint zijn derde Tour!     Contador wint zijn derde Tour!

Alberto Contador heeft voor de derde keer in vier jaar de Tour de France op zijn naam geschreven.
De Spanjaard, wiens Astana-ploeg in 2008 niet welkom was in de Tour, liet Andy Schleck (Saxobank) en Denis Mentsjov (Rabobank) achter zich.

De strijd om de Tourzege draaide uit op een duel tussen Contador en Schleck. De meesten van de andere kanshebbers waren snel kansloos voor een topklassering.


Groene trui

Petacchi is de winnaar van de groene trui!

Alessandro Petacchi won de groene trui voor het puntenklassement. De Italiaan snoepte in de achttiende etappe de leiding af van Thor Hushovd en consolideerde die eerste plaats op de Champs Élysées.


Bolletjes trui

Anthony Chareau wint het bergklassement!

De 31-jarige Charteau is de twaalfde Fransman in de geschiedenis die de bolletjestrui voor zich opeist. Richard Virenque, die dit in totaal zeven keer deed, was in 2004 de laatste.


Witte trui

Andy Schleck wint het jongerenklassement!

Andy Schleck wint voor de derde keer het jongerenklassement. Dat is een evenaring van het record van Jan Ullrich. Volgend jaar komt Schleck niet meer in aanmerking voor de witte trui. 
  Designed by D. van Dijk ©