Tourspel 2015 Leeuwarderadeel  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tourinfo 2015


Info / uitslagen etappe        
                  Klassement (truien)      
|                                                                          |
 

                

Profiel etappe     ||     Uitslag etappe


Etappe 20: Modane > L'Alpe d'Huez
(zaterdag 25 juli 2015)

Dit is de laatste bergrit met twee mythische reuzen: de Galibier en Alpe-d’Huez.
Vanuit het startschot zullen de renners eerst 13,5 kilometer moeten dalen richting Saint-Michel-De-Maurienne. In deze fase zullen waarschijnlijk al de nodige aanvallen opgang gezet worden, want de etappe is maar relatief kort. Na 13.5 kilometer moeten de renners ruim 12.5 kilometer lang gaan klimmen richting de Col Du Télégraphe. Alvorens de volgende berg alweer opdoemt. Ditmaal ‘het dak van de Tour 2015' de Col du Galibier.
De Galibier is legendarisch. Neem alleen al het verhaal van de Spaanse klimgeit Bahamontes, die in de Tour van 1954 met 10 minuten voorsprong bovenkwam en eerst een ijsje nam. De reden die hij opgaf? Hij zag tegen de afdaling op en wachtte op de komst van een collega-coureur.
Na de Col du Galibier, die al de nodige krachten gekost zal hebben, kunnen de geloste renners proberen de aansluiting terug te vinden in de afdaling. Deze afdaling langs La Grace La Meije tot aan het bekende Bourg d’Oisans is 46 kilometer lang. Hier kunnen de renners hun laatste voorbereidingen doorspreken als de finale van de Tour de France 2015 zal gaan lostbarsten op de Alpe d’huez - De Hollandse berg ! De 21 haarspeldbochten zullen weer voor een groot feest gaan zorgen. De klim van 15 kilometer zal een strijd worden tussen de favorieten.

bron: routetourdefrance.nl / touretappe.nl / tourdefrance.nl / tourschema.nl


Profiel etappe 20 - 2015


Etappe 20 - Alphe d'Huez haarspeldbochten

Etappe 20 - Alphe d'Huez foto

Etappe 20 - Alphe d'Huez profiel

 
  Designed by D. van Dijk ©