Tourspel 2015 Leeuwarderadeel  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tourinfo 2015


Info / uitslagen etappe        
                  Klassement (truien)      
|                                                                          |
 

                

Profiel etappe     ||     Uitslag etappe


Etappe 17: Dignes-les-Bains > Pra Loup
(woensdag 22 juli 2015)

Na de verdiende rustdag van gisteren heeft het peloton een kleine verplaatsing naar het oosten gemaakt. De etappe begint in Digne Les Bains en eindigt nabij de Italiaanse grens op de beklimming van Pra Loup.
De etappe kent een rustige aanloop richting Barrême. Vervolgens krijgen de renners na circa 30 kilometer de Col des Lèques voorgeschoteld.
Direct na de afdaling gaat het weer omhoog naar de top van de Col d’Allos. De bergpas is 2.250 meter hoog en de weg begint met stijgen op 1.230 meter. Aangezien de klim zo berekent 23,5 kilometer lang is, is de gemiddelde hellingshoek 4,3%. De Tourorganisatie begint pas met tellen vanaf het plaatsje Allos, dan is de lengte 14 kilometer en de gemiddelde stijging 5,5% en dat levert de Allos de categorisering 1 op.
Na het beklimmen van de Col d’Allos duiken de coureurs de 16 kilometer lange en technische afdaling in en eenmaal in het dal begint direct de klim naar Pra-Loup. Ze hoeven niet helemaal naar boven, want de meet is 10 meter onder de top getrokken. Schrale troost, zeker na al het geklauter dat al achter de rug is.

bron: routetourdefrance.nl / touretappe.nl / tourdefrance.nl / tourschema.nl


Profiel etappe 17 - 2015Etappe 17 - Laatste kilometers


 
  Designed by D. van Dijk ©