Tourspel 2015 Leeuwarderadeel  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tourinfo 2015


Info / uitslagen etappe        
                  Klassement (truien)      
|                                                                          |
 

                

Profiel etappe     ||     Uitslag etappe


Etappe 12: Lannemezan > Plateau de Beille
(donderdag 16 juli 2015)

De 195 kilometer tussen Lannemezan en Plateau de Beille vormen het slotstuk van drie zware dagen in de Pyreneeën. Met vier lastige bergen in het verschiet belooft de 12e etappe een ware slijtageslag te worden. Het zal niet voor de eerste keer zijn als er op de slotklim naar Plateau de Beille klassementsambities sneuvelen.
Tijdens de beklimming van de Portet d’Aspet komen de renners vier kilometer onder de top het monument voor Fabio Casartelli tegen. Dit jaar is het het twintig jaar geleden dat de Italiaan door een val om het leven kwam. Hij ging in de afdaling – de Portet d’Aspet werd dat jaar vanaf de andere kant beklommen – onderuit en kwam met zijn hoofd op een betonnen paaltje terecht. Casartelli werd 24 jaar.
Vervolgens zetten we koers naar Plateau de Beille, een klim die vaak behoorlijk wordt onderschat. Voor de fans is Alpe-d’Huez de ultieme bergtop, maar de renners vinden Plateau de Beille een stuk moeilijker. We durven zelfs te stellen dat alleen de Mont Ventoux gelijke tred kan houden met deze loodzware col.

bron: routetourdefrance.nl / touretappe.nl / tourdefrance.nl / tourschema.nl


Profiel etappe 12 - 2015Etappe 12 - Plateau de Beille


 
  Designed by D. van Dijk ©